Team testing


Team Testen is onderdeel van Ricardo Certification*

Jaarlijks reizen miljoenen mensen met de trein, tram of metro naar hun bestemming. Het is fascinerend om te zien dat het huidige railsysteem met zijn immense complexiteit en logistieke dichtheid blijft doordraaien zonder grote problemen. Bij team Testen zijn we trots dat we mogen bijdragen hieraan.

Vragen stellen en beantwoorden

We zijn als team erg nieuwsgierig naar het functioneren van rail-systemen en hebben vaak vragen als: Voldoet het aan de eisen en is het veilig? Waarom gaat iets sneller stuk dan verwacht? En hoe kunnen we het railsysteem nog beter maken?

We stellen niet alleen de vragen, maar vinden ook dat we de antwoorden moeten zoeken. Daarom is ons motto: Meten is Weten!

Met onze jarenlange ervaring en deskundigheid op het gebied van testen en meettechnologie binnen de railsector, zijn we ook in staat om de meeste vragen die wij en onze klanten hebben te beantwoorden. Als geaccrediteerd test instituut staan wij hoog aangeschreven binnen de internationale railindustrie.

Europa 

Onze collega’s zijn echte vakmensen die in Nederland en elders binnen Europa te vinden zijn om hun werkzaamheden uit te voeren. Het ene moment zit je in de trein in Duitsland om meetinstrumentatie te installeren voor een test en het andere moment zit je in België om beveiligingssystemen te testen. Ook kan het zijn dat je op ons kantoor samen met collega’s een oplossing bedenkt voor een meetsysteem waarmee onze klant de prestaties van zijn tram kan bewaken.

Internationale treinenbouwers

Onze klanten zijn niet alleen NS, ProRail en de stedelijke vervoerders, maar wij werken ook vaak voor internationale treinenbouwers. Samen met hen zorgen we ervoor dat hun nieuwe materieel wordt toegelaten. Hiervoor combineren we onze kennis van metingen en wet- en regelgeving met specialistische kennis van de verschillende treinsystemen (denk aan remmen, stroomafnemers en tractie installaties) en natuurlijk kennis van het (veilig!) uitvoeren van testen.

* Ricardo Certification is een aparte en onafhankelijke B.V. en omvat alle werkzaamheden op het gebied van testen en certificeren. We zijn geaccrediteerd voor het uitvoeren van een breed scala aan specialistische toetsings- en certificeringswerkzaamheden. Zo zijn we o.a. verantwoordelijk voor onafhankelijke veiligheidsbeoordelingen en toetsen we treinen en spoor op nationale en internationale regelgeving. We evalueren en beoordelen de naleving van standaarden, zoals de Europese eisen die zijn vastgelegd in de TSI’s en Nationale Regelgeving. Ook het onafhankelijk beoordelen van veiligheidsrisico's en meer algemene veiligheidsnormen behoort tot de werkzaamheden.

de andere teams:

Team 2

Procurement Support

Maintain

Rail IT & Data

Rail Safety Systems

Rail Infra Interface

Certification

KOM JIJ EEN VAN ONZE TEAMS VERSTERKEN?