Team Rail infra interface


Het team Infra Interface houdt zich bezig met de interactie tussen materieel en de infrastructuur. Binnen het team werken collega’s die een achtergrond hebben in werktuigbouwkunde, elektrotechniek of civiele techniek. We werken nauw samen met de andere teams binnen Ricardo.

Simulaties en analyses

Met geavanceerde software analyseren we bijvoorbeeld het dynamisch gedrag van een trein op de baan of van de stroomafnemer tegen de bovenleiding. Hiermee kan de conditie of het degradatiegedrag worden voorspeld van het spoor of voertuigcomponenten. Een ander belangrijk werkgebied is het voorspellen en verbeteren van het remgedrag van treinen. Naast mechanische interfaces, zijn onze specialisten ook bezig met vraagstukken rond energievoorziening, elektromagnetische compatibiliteit (EMC) en duurzaamheid.

Praktijktesten

Behalve simulaties en analyses, voeren we ook regelmatig praktijktesten uit om de modellen en berekeningen te valideren. De meeste collega’s ontwikkelen hun specialisme ‘on the job’ door met elkaar en met klanten complexe vraagstukken op te lossen.

de andere teams:

Team 2

Procurement Support

Maintain

Rail IT & Data

Rail Safety Systems

Testing

Certification

KOM JIJ EEN VAN ONZE TEAMS VERSTERKEN?