DIVERSITEIT, INCLUSIE & GELIJKwaardigHEID


Ook wij zijn ons ervan bewust dat het in de afgelopen jaren belangrijker dan ooit tevoren is om een inclusieve werkgever te zijn. Wij streven ernaar dat iedereen zich welkom, gewaardeerd en geaccepteerd voelt bij Ricardo. Dit lukt op een aantal vlakken al aardig, maar op andere gebieden zijn we hard aan de weg aan het timmeren om dé inclusieve organisatie te zijn die we in een ideale wereld voor ogen zien.

Onze werkomgeving wordt traditioneel ingevuld door personen van een vergelijkbare demografie. De gemeenschappelijke  deler onder Ricardo collega’s is de passie voor mobiliteit: denk hierbij aan treinen, trams en metro’s en het verdiepen in de techniek die ervoor zorgt dat het rolt en rijdt op een slimme, veilige en duurzame manier. Onder onze collega’s bevinden zich consultants en specialisten, maar bovenal mensen die er nooit genoeg van krijgen om te ontwikkelen, analyseren en natuurlijk treingrappen te maken. 

RAADSEL

'Een vader en zijn zoon krijgen een ernstig auto-ongeluk. De vader overlijdt ter plekke, de zoon is buiten bewustzijn en ernstig gewond. Hij wordt naar het beste ziekenhuis van de regio gebracht, waar een topchirurg klaarstaat om hem te opereren. De chirurg komt de operatiekamer binnen, ziet de jongen en zegt: “Ik kan deze jongen niet opereren.” “Waarom niet?” vraagt de zuster. “Omdat het mijn zoon is!” zegt de chirurg.’

=> Hoe kan dit? Wie is deze chirurg? Het antwoord vind je hieronder.

Antwoord raadsel: de chirurg is zijn moeder

“ Had je het goed? Of niet? Schrik je van je eigen vooroordeel? Je bent niet de enige.”  

Natuurlijk ben jij ook welkom bij Ons!