Technisch specialist


Wat doe je als technisch specialist?

Als technisch specialist ben je verantwoordelijk voor werkzaamheden binnen (onderdelen) van projecten vanuit specifieke technische expertise. Je onderzoekt technische  systemen en processen bij klanten en werkt technische oplossingsrichtingen uit. Uiteraard bespreek je ook bevindingen en projectvoortgang bij klanten. Andere onderdelen van je werkzaamheden zijn het beoordelen en uitvieren van probleem- en risicoanalyses. Jij checkt of technische specificaties voldoen aan de functionele eisen en veiligheidsnormen en adviseert op (deel)systeem niveau over de uitkomsten.

Je realiseert en/of begeleidt de uitvoering van projecten binnen overeengekomen kaders, bijvoorbeeld op het gebied van technieken, budget, tijd en klanttevredenheid.

Bij ons werken technisch specialisten en senior technisch specialisten. Hoe meer ervaring, hoe complexer de systemen, projecten en stakeholdersdynamiek. Ook je verantwoordelijkheid en je bijdrage in offertes neemt toe.

Junior technisch specialist

Je kunt bij ons ook aan de slag als junior technisch specialist. Onze expertise is uniek, wij leiden je graag verder op tot technisch specialist.

Lees hier meer over onze teams bij Ricardo Nederland en bij Ricardo Certification.

Sander van Santvoort
Sander van Santvoort

Sander van Santvoort | Rail IT & Data

"Hoi, ik ben Sander en werk nu ruim 4 jaar als consultant in het Rail Data & IT team van Ricardo Rail. Ik heb Embedded Systems aan de TU Delft gestudeerd. Een perfecte aansluiting bij de trend dat rollend materieel (treinen/trams/metro’s) steeds digitaler worden."

Bekijk hier hoe mijn week er uit ziet
Ilse Vermeij

Ilse Vermeij | (Virtual) Testing

"Hoi, mijn naam is Ilse. Ik ben als Senior Consultant en Product Manager Testen verantwoordelijk voor de technische kwaliteit van testprojecten, waaronder de testrapporten die we opleveren. Ik blog graag over (virtueel) testen en deel ook graag kennis op vakevements."

Lees hier meer
Jerke Kloek

Jerke Kloek | Rail Safety Systems

"Hoi, ik ben Jerke Kloek en werk als consultant in het spoorbeveiligings team van Ricardo Rail. Ik heb elektrotechniek gestudeerd aan de TU Eindhoven en werd daarna leraar natuurkunde."

Bekijk hier hoe mijn week er nu uit ziet

ook bij Ricardo aan de slag als technisch specialist?