Missie


Slim, veilig en duurzaam openbaar vervoer in Nederland en in de rest van de wereld.

Daar leveren de adviseurs en ingenieurs van Ricardo graag een waardevolle bijdrage aan. Wij houden er van om samen hoogwaardig technische puzzels op te lossen en geven technisch advies over allerlei aspecten van rollend materieel (treinen, trams, metro’s), over de infrastructuur én over de interactie daartussen. Alle techniek waar je als reiziger niet bij stilstaat, daar denken wij over na. En we zorgen voor onafhankelijke tests en certificering die nodig zijn voor toelating op het spoor.

Miljoenen mensen reizen dagelijks met de trein, tram of metro naar hun bestemming. De investeringsagenda voor duurzaam reizigers- en vrachtvervoer per spoor is ambitieus en de uitdagingen van onze klanten zijn complex. De maatschappij verwacht een OV-sector die klaar is voor de (digitale) toekomst. Dat vereist innovatiekracht, samenwerking en flexibiliteit. Onze rol is om spoor- en treinbouwers en grote vervoersbedrijven te helpen bij deze transitie. Wat ons daarbij uniek maakt is onze focus op de meest kritische en complexe technologieën. Daar kunnen maar weinig andere spelers aan tippen.

Onze 170 betrokken collega’s houden van baanbrekend werk dat er écht toe doet. Samen oplossingen bedenken, elkaar uitdagen en elkaar helpen. In onze platte organisatie krijg je veel vrijheid en waarderen we je inbreng. We weten elkaar te vinden op en buiten de werkvloer. Samen werken we aan topprojecten voor binnen- en buitenland. Dat doen we hybride vanuit ons fraaie kantoor vlakbij Utrecht Centraal en vanuit huis. En dat doen we bij klanten op locatie.

De Teams bij Ricardo

De teams bij Ricardo

Maatschappelijk Verantwoord

Wil jij ook bijdragen aan SLIM, VEILIG EN DUURZAAM OPENBAAR VERVOER?