Ik ben nu betrokken bij autonome voertuigen, Harley-Davidson, aanpassingen aan baanvakken en nog veel meer.

Ricardo Certification - Roel Thijssen

Roel Thijssen

Testing en Certification

Ik ben nu betrokken bij autonome voertuigen, Harley-Davidson, aanpassingen aan baanvakken en nog veel meer.

Ricardo Certification - Roel Thijssen

Roel Thijssen

Testing en Certification

  • Roel Thijssen
  • Junior Assessor / Junior Consultant
  • Werkt sinds februari 2022 bij Ricardo
     

Begin 2022 begon Roel als Junior Assessor en Junior Consultant bij Ricardo na zijn studie Lucht- en ruimtevaarttechniek aan de TU Delft . Hij is nu betrokken bij autonome voertuigen in Terhills, bij Harley-Davidson, aanpassingen aan baanvakken Amsterdam – Utrecht, de Hanzelijn en nog veel meer. “Verantwoordelijkheid is iets wat je snel kan krijgen binnen Ricardo. Als je er voor open staat en gewoon goed werk levert, weten mensen je snel te vinden.”

Van Vliegtuigen naar Treinen
Na mijn studie Lucht- en ruimtevaarttechniek aan de TU Delft ben ik rond gaan kijken. Een paar fijne  gesprekken met toekomstige collega’s overtuigden mij en ik ben begonnen binnen het Team Certificeren. In het begin kreeg ik twee mentoren aangewezen, een om me weg te wijzen binnen het certificeren en een om me weg te wijzen binnen het bedrijf. Naast deze mentoren staat iedereen hier trouwens open om mij te helpen. 

Projecten
Ik haakte binnen een paar weken deels aan bij een project met de motorfabrikant Harley-Davidson. Daar begon ik met data transport, maar al snel was ik ook inhoudelijk betrokken en voor ik het wist, was ik verantwoordelijk voor mijn eigen taken en had ik werk overgenomen. Uiteindelijk heb ik ook kort het project geleid voor 2 weken en zat ik met diverse managers in de call. 
Verantwoordelijkheid is iets wat je dan ook snel kan krijgen binnen Ricardo. Als je er voor open staat en goed werk levert weten mensen je snel te vinden. Zo ben ik betrokken bij een autonoom voertuig voor in Terhills, aanpassingen aan baanvakken Amsterdam – Utrecht en Hanzelijn en nog veel meer. 

Combinatie Junior met Senior
Projecten worden natuurlijk bijna nooit alleen gedaan. Als junior doe je dit bijna altijd samen met een ervaren (Senior) Collega. Voor een aanpassing in België, ga je samen aan de slag om het werk te verrichten. Deze open en goede samenwerking zorgt ervoor dat je dagelijks wat nieuws leert en dat ook direct weer kan gebruiken in het volgende project. Doordat je aan verschillende projecten tegelijk werkt, werk je  met veel verschillende collega’s samen. Ieder heeft zijn/haar eigen perspectief en zo leer je snel veel nieuwe dingen. Zelf ervaar ik dit als zeer prettig, zo leer je niet alleen veel over het vak en de inhoud van het werk, maar ook de collega’s zelf binnen Ricardo Rail kennen.

Word jij mijn collega?

We zoeken in ons team nog een Technical Assessor Certificering (een leergierige kandidaat met oog voor details en affiniteit met Rollend Materieel en Rail Infrastructuur).
Of wil je mij begeleiden als Lead assessor railsystemen?

Lees ook: "De volautomatische Parkshuttle in Rivium - Nederlands eerste autonome shuttle zonder chauffeur of steward- vervoert dagelijks zo’n 2000 passagiers. Wat doet onze lead assessor Richard Koch om te bepalen of dat veilig is?"

Meer weten? of gewoon een bakkie doen?
Laat het Roel weten: roel.thijssen@ricardo.com.

Hou jij van verantwoordelijkheid nemen en aan verschillende projecten tegelijk werken?

Kom dan ons team versterken!