De combinatie van kantoor- én praktijkwerk maakt mijn werk tastbaar en afwisselend.

Rogier Simons

Signalling & Infrastructure

De combinatie van kantoor- én praktijkwerk maakt mijn werk tastbaar en afwisselend.

Rogier Simons

Signalling & Infrastructure

Rogier Simons

  • Junior consultant ERTMS
  • Bijna 2 jaar (start januari 2020)

“De combinatie van kantoor- én praktijkwerk maakt mijn werk tastbaar en afwisselend.”
 

Nog voor zijn afstuderen, tekende Rogier (26 jaar) uit Amersfoort z’n contract bij Ricardo Rail. Na de bachelor Civiele Techniek aan de Universiteit van Twente en de master Transport, Infrastructuur en Logistiek aan de TU Delft ging hij direct aan de slag als Junior consultant ERTMS: “De combinatie van kantoor- én praktijkwerk maakt mijn werk tastbaar en afwisselend.

’s Nachts op de trein

“Tijdens m’n studie is mijn interesse voor ERTMS ontstaan. Dit treinbeveiligingssysteem wordt de komende jaren uitgerold in Nederland en Europa. Als een van onze klanten nieuw materieel aanschaft, moet de trein uitgerust zijn met dit systeem. Als Junior consultant houd ik me samen met senior collega’s bezig met het reviewen en testen hiervan. Ik beoordeel documenten voor de nieuwe treinen en ik bereid treintesten voor. Tijdens zo’n test ga ik mee op de trein. Een week lang rijden we in ‘s nachts door Nederland en testen verschillende scenario’s. Vroeger wilde ik machinist worden. Die droom is door mijn huidige baan toch een beetje uitgekomen!”

Ontwikkelmogelijkheden

“Als Junior consultant krijg ik meteen veel verantwoordelijkheid. Tijdens een opdracht voor NS stond ik in direct contact met een Europese fabrikant. Het testplan dat ik aan ze voorlegde, is ook daadwerkelijk uitgevoerd! Ik voel de steun en het vertrouwen van m’n teamleider en collega’s om zelf initiatief te nemen, zonder in het diepe te worden gegooid. Dat maakt dat ik op een prettige manier mijn werk kan doen.”

Young Ricardo

“Naast werken en mezelf verder ontwikkelen, is er genoeg tijd voor plezier en ontspanning. Binnen het Young Ricardo-netwerk is er van alles te doen. Voor en door andere collega’s onder de 35 jaar worden er allerlei uitjes en borrels georganiseerd. Als je bij Ricardo Rail start als junior, raad ik je het lidmaatschap van Young Ricardo zeker aan. Zodra het kan, staat er een buitenlandreis op de planning. Het lijkt me heel gaaf om met mede spoor-liefhebbers zo’n trip te maken.”

Toekomstperspectief

“Na 3 jaar succesvolle jaren als junior, maak je promotie naar consultant. Dan krijg je nog meer verantwoordelijkheid en leid je zelf een project. Over een aantal jaar hoop ik mezelf ERTMS-expert te noemen. Het duurt gelukkig nog even voordat dit beveiligingssysteem in heel Europa is uitgerold. Er is de komende jaren genoeg werk te doen!”

Wordt Ricardo Rail ook jouw werkplek vol afwisseling en verantwoordelijkheid? Neem eens contact op met Fabian Peek, recruiter, via fabian.peek@ricardo.com of +31 (0)6 4532 8411

Hou jij ook van complexe uitdagingen gecombineerd met tastbaar en afwisselend werk?

Kom dan bij Ricardo werken!