Bij Ricardo zoeken we steeds naar de beste match en ben ik nu doorgegroeid naar Senior technical consultant in een ander team!

Martijn Berkhoff

Rolling Stock

Bij Ricardo zoeken we steeds naar de beste match en ben ik nu doorgegroeid naar Senior technical consultant in een ander team!

Martijn Berkhoff

Rolling Stock

Martijn Berkhoff

  • Senior technical consultant
  • 4,5 jaar (start juni 2017)


“Bij Ricardo zoeken we steeds naar de beste match en ben ik nu doorgegroeid naar Senior technical consultant in een ander team!”

In juni 2017 begon Martijn Berkhoff (40 jaar) als Medior consultant in team Signalling. Toch bleek teamRail IT & Data een veel betere match. “Door mijn eerdere werkervaring in de marine-sector en mijn studieachtergrond in Computer Engineering zit ik bij Rail IT nog beter op m’n plek. Deze overstap initieerde ik zelf, maar Ricardo dacht actief met me mee.” Inmiddels is Martijn binnen de Rail IT doorgegroeid naar Senior technical consultant en deelt hij z’n kennis en expertise met zijn junior collega’s.

Interne overstap

“De overstap naar een ander teamverliep heel soepel en ik heb nog steeds veel contact met mijn oude team. We wisselen kennis uit en werkinhoudelijk zijn er veel raakvlakken. Omdat ik beide teams goed ken, heb ik een verbindende rol. Dat past goed bij me, zowel op persoonlijk vlak als vakinhoudelijk. Bijvoorbeeld als het gaat om IT en cyber security. Ik beoordeel de ontwerpen van nieuwe treinen en onderzoek of die voldoen aan de veiligheidseisen van de klant. Ik test of de fabrikant heeft gemaakt wat we hebben aangevraagd en ga actief op zoek naar mogelijke technische problemen. Die probeer ik te voorkomen of indien nodig op te lossen, samen met het team en de klant.”

Promotie naar Senior technical consultant

“Bij Ricardo heb ik de kans gekregen om binnen mijn vakgebied te groeien. Daardoor maakte ik afgelopen jaar promotie van Medior consultant naar Senior technical consultant.  Als senior is m’n functie niet alleen inhoudelijker, ik krijg ook de kans om me op andere taken te richten. Zo begeleid en coach ik minder ervaren collega’s in hun werk. De kennis die ik de afgelopen jaren heb opgedaan, geef ik op deze manier door aan anderen. Ook krijg ik ruimte om een stevig netwerk op te bouwen, en daarmee ook mooie opdrachten voor het team binnen te halen. Ik word steeds meer expert op mijn vakgebied, en daarmee profileer en presenteer ik mijn team nog steviger.”

Ruimte voor ontwikkeling

Binnen Ricardo is er veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Toen ik in dienst trad, heb ik diverse trainingen gevolgd op het gebied van soft skills. Denk aan adviesvaardigheden, communicatietraining en interculturele samenwerking. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om een mentor te krijgen, zowel intern als extern. Bijvoorbeeld een projectleider bij een klant. Die bekijkt mijn ontwikkeling vanuit een ander perspectief. Ontzettend leerzaam!”

Samen successen vieren

“Bij Ricardo werken mensen met passie voor techniek en treinen. Er is veel kennis in huis en men is bereid elkaar te helpen. Samen werken we keihard aan de beste dienstverlening voor de klant. Maar samen vieren we ook successen, dat is een belangrijk onderdeel van ons werk. Op vrijdag komen we graag samen om de werkweek af te sluiten, en het tweejaarlijkse bedrijfsfeest is voor iedereen een hoogtepunt!”

Wil jij je ook ontwikkelen bij Ricardo? Bekijk onze Rolling Stock vacatures of neem eens contact op met Fabian Peek, recruiter, via fabian.peek@ricardo.com of +31 (0)6 4532 8411.

Wil jij je ook ontwikkelen bij Ricardo?

Kom dan ons team versterken!