Mijn collega’s en de ruimte die ik krijg, maken dat ik al 20 jaar met plezier naar mijn werk ga.

Ilse Vermeij

Testing and Certification

Mijn collega’s en de ruimte die ik krijg, maken dat ik al 20 jaar met plezier naar mijn werk ga.

Ilse Vermeij

Testing and Certification

  • Ilse Vermeij
  • Senior Consultant en Product Manager Testen
  • Bijna 20 jaar (sinds juni 2002)
  • Leeftijd:                 43 jaar
  • Woonplaats:         Utrecht
     

Ilse Vermeij (43 jaar) maakte sinds 2002 tot nu de reis van NedTrain Consulting tot het huidige Ricardo mee. Na al die jaren ervaart Ilse nog steeds uitdaging in haar dagelijkse werk. “Bij Ricardo heb ik mijn weg gevonden, door zelf richting te geven aan mijn carrière. Ook collega’s hebben een belangrijk aandeel in mijn werkgeluk. Zij maken dat ik al 20 jaar met plezier naar mijn werk ga!

Eigen rol gecreëerd

“Dat ik het nog steeds zo naar m’n zin heb, komt onder meer door de mogelijkheden die ik krijg om mijn eigen rol te creëren. Toen ik begon bij het team Testen bestond de functie van Technisch manager niet, maar inmiddels mag ik mezelf zo noemen. Als Technisch manager ben ik verantwoordelijk voor de technische kwaliteit van testprojecten, waaronder de testrapporten die we opleveren. Ik ben de schakel tussen de technische specialisten van Ricardo Certification en de technische specialisten bij de klant. Zij zijn beide inhoudelijk heel sterk. Mijn taak is om richting te geven aan het uiteindelijke doel.”

Internationale samenwerking

“Naast deze rol houd ik me als Product manager bezig met de ontwikkeling van onze dienstverlening. Een goede basiskwaliteit van onze dienstverlening is essentieel. Pas daarna kun je ermee de markt op. Ons kwaliteitsmanagementsysteem heb ik mede opgesteld en breid ik nu verder uit. Daarnaast heb ik veel contact met onze internationale collega’s, onder meer uit Groot-Brittannië. De testen die we in Nederland uitvoeren, zijn namelijk ook heel interessant voor buitenlandse bedrijven. Dat internationale aspect wordt steeds groter. Naast het kantoor in Engeland, zijn we bezig met het openen van nieuwe vestigingen in Canada en de Verenigde Staten. Er zijn dus volop mogelijkheden om voor Ricardo in het buitenland aan de slag te gaan. Als je deze droom hebt, denkt Ricardo met je mee om deze ambities waar te maken.”

Techniek én consultancy

“Wat ik zo typerend vind voor ons bedrijf, is de klantgerichtheid van alle collega’s. Dat moet ook wel, aangezien ons werk echt een combinatie van techniek en consultancy is. Je moet het leuk vinden om met veel verschillende mensen samen te werken, en niet alleen rekenwerk achter je computer te doen.”

Samen skiën

“En dat samenwerken doen we niet alleen op werk-gebied. Ook in onze vrije tijd doen we veel met en voor elkaar. Ik hou van de spontane borrels en ieder jaar gaan we met een groep collega’s op ski-vakantie. Die organiseren we zelf. Zo’n reis is een heel leuke manier om je collega’s nog beter te leren kennen. Zowel de collega’s die net als ik al jaren in dienst zijn, als de nieuwe lichting. Na 20 jaar leer ik nog steeds nieuwe dingen én mensen kennen.”

Wordt Ricardo ook jouw werkplek met leuke collega’s en de mogelijkheid om je eigen rol te creëren?
Neem eens contact op met Fabian Peek, recruiter, via fabian.peek@ricardo.com of +31 (0)6 4532 8411.

Wil jij ook zelf richting geven aan je carriere?

Kom dan ons team versterken!