Acht jaar later geniet ik nog steeds van zowel de technische cases als de mensen met wie ik werk.

Stephen van 't Hof

Testing and Certification

Acht jaar later geniet ik nog steeds van zowel de technische cases als de mensen met wie ik werk.

Stephen van 't Hof

Testing and Certification

  • Stephen van ’t Hof
  • Senior Consultant / Senior Assessor
  • Sinds September 2014 werkzaam bij Ricardo Rail

In het laatste jaar van zijn studie aan de TU Delft bracht Stephen (31 jaar) een bezoek aan een in-house dag van Ricardo Rail. Waar hij in zijn eerste jaren vooral bezig was met metingen in treinen is hij nu uitgegroeid tot testspecialist. 

"In het laatste jaar van mijn studie aan de TU Delft bezocht ik een in-house dag van Ricardo Rail. De casestudy was erg interessant, maar hem het meest opviel, waren de vriendelijke en jonge collega's. Ze schepten niet op over wie de meeste uren werkt of wie de meeste landen heeft bezocht voor werk, maar over het hebben van een goede balans tussen werk en privé. Ik vind dit belangrijk, dus besloot ik om te solliciteren. Acht jaar later geniet ik nog steeds van zowel de technische cases als de mensen met wie ik werk.

Metingen en certificeren
Mijn eerste rol was het uitvoeren van metingen in treinen. Nieuwsgierig naar wat we aan het meten waren, groeide ik uit tot een testspecialist, waar ik testen ontwierp en metingen aanvroeg om de testresultaten te registreren. Daarna maakte ik een zijstap naar certificering vanuit de nieuwsgierigheid waarom we aan het testen waren. Hier besprak ik de wetten voor nieuwe treinen en welke testen nodig zijn om compliancy aan te tonen. Ik doe nog steeds metingen, ontwerptests en beoordeel of de nieuwe treinen veilig kunnen rijden conform wet- en regelgeving.

Doorgegroeid

Naast het opdoen van nieuwe technische vaardigheden, ben ik ook doorgegroeid van junior consultant naar senior consultant. In mijn senior rol ben ik in de lead om tests te specificeren en ben ik eindverantwoordelijk voor het rapporteren van de testresultaten. Het team regelt de treinen en chauffeurs en samen zorgen we ervoor dat alles georganiseerd is om de metingen en analyses goed uit te voeren." 

Hou jij ook van technische cases en samenwerken?

Kom dan bij Ricardo werken!