Ricardo Certification

Ricardo Certification is een aparte en onafhankelijke B.V. en omvat alle werkzaamheden op het gebied van testen en certificeren. We zijn geaccrediteerd voor het uitvoeren van een breed scala aan specialistische toetsings- en certificeringswerkzaamheden. Zo zijn we o.a. verantwoordelijk voor onafhankelijke veiligheidsbeoordelingen en toetsen we treinen en spoor op internationale regelgeving. We werken voor grote opdrachtgevers in Europa en zijn betrokken bij diverse, grote, projecten, zoals Corridor C in België, de nieuwe ICE4 in Duitsland, CrossRail in Londen en de migratie van het Deense nationale railnetwerk naar ERTMS.

We hebben 2 teams: Testing en Certification

Team Testing

De collega’s van team Testing houden zich voornamelijk bezig met de uitvoering van test- en meetprojecten en test coördinatie en consultancy. Ricardo Certification voert testprojecten uit voor toetsing tegen de ontwerp- en aankoopspecificaties of wetgeving (veelal technische eisen) en om informatie te verzamelen over het gedrag van materieel- en infracomponenten tijdens operatie. Bij dergelijke projecten zijn diverse partijen betrokken, wat het een dynamisch speelveld maakt.

Team Certification

De certificeringswerkzaamheden van Ricardo Certification bestaan uit het evalueren en beoordelen van de naleving van standaarden, zoals de Europese eisen die zijn vastgelegd in de TSI’s en Nationale Regelgeving. Ook het onafhankelijk beoordelen van veiligheidsrisico's en meer algemene veiligheidsnormen behoort tot de werkzaamheden. Dit vereist een kritische blik, maar ook een goede kennis van spoorweginfrastructuur zoals spoor, tunnels en treinbeveiligingssystemen.