De afwisseling, informele sfeer en hybride werken vind ik echt heel fijn!

Robin de Goede

Signalling & Infrastructure

De afwisseling, informele sfeer en hybride werken vind ik echt heel fijn!

Robin de Goede

Signalling & Infrastructure

  • Robin de Goede
  • Technisch specialist
  • Werkt sinds januari 2020 bij Ricardo Rail
  • Leeftijd: 31 jaar
  • Woonplaats: Nijkerk

Sinds begin 2020 werkt Robin (31 jaar) als Technisch specialist bij Ricardo. ’t Was net voor de Corona pandemie uitbrak. De afwisseling, het teamgevoel en het goed doorgevoerde hybride werken concept van Ricardo geven Robin veel energie.

“Het leukste aan mijn werk vind ik de verscheidenheid aan klanten waar we voor mogen werken namens Ricardo: in de 2,5 jaar dat ik nu voor Ricardo werk, heb ik al kunnen ruiken aan het geven van trainingen en het doen van ATB-metingen, heb ik opdrachten kunnen uitvoeren voor certificering en ben ik nu gedetacheerd als Testspecialist ERTMS bij Prorail. Deze afwisseling is alleen maar mogelijk bij een bedrijf als Ricardo.”

Informeel

“Het werk blijft voor mij en mijn collega’s leuk door de hiervoor genoemde informele sfeer die er binnen de teams heerst. De afdeling Signalling bestaat gelukkig uit een heleboel collega’s waar je ontzettend mee kunt lachen. Als ik op kantoor ben, zorgen mijn collega’s er absoluut voor dat ik het goed naar mijn zin heb. Verder vind ik de balans tussen werk en vrije tijd heel belangrijk. Werk is leuk, maar vrije tijd is minstens zo belangrijk en bij Ricardo kun je dat in samenspraak met collega’s uitstekend zelf indelen.”

Hybride werken

“Sinds januari 2022 zijn we verhuisd naar een nieuw kantoor en hebben wij een nieuw beleid rondom hybride werken. Voor mij werkt het hybride werken erg goed. Ik werk meestal 1 of 2 dagen vanuit huis en de rest zit ik op kantoor bij de klant. Alle overleggen met collega’s plan ik zoveel mogelijk in op de 3 kantoordagen en het overige werk doe ik thuis. Mijn opdracht is gelukkig ook deels vanuit huis te doen, dit zorgt voor een prettige balans tussen werk en privé!”

In contact

“Om als team met elkaar in contact te staan tijdens het thuiswerken hebben wij vaak de hele dag Teams aanstaan. Hierin start de eerste, die s ’ochtends aan het werk gaat, een vergadering waaraan we allemaal kunnen deelnemen. Deze vergadering laten we vervolgens gewoon op de achtergrond aanstaan. Zo kun je, net als op kantoor, gewoon een vraag stellen aan iemand of tijdens de koffie de voetbaluitslagen van afgelopen weekend doornemen. En als iemand even geconcentreerd wil werken is deze altijd vrij om Teams te verlaten. Het is eigenlijk net zoals op kantoor.”

“Het grootste risico van hybride werken is voor mij dat ik thuis sneller afgeleid raak dan op kantoor (even de was aanzetten of even naar de supermarkt bijvoorbeeld). De belangrijkste succesfactor is dat ik me veel flexibeler voel. Ik begin nu vaak een uurtje eerder waardoor ik dan ‘s middags een uurtje kan wandelen/sporten. Daarna heb ik weer de energie om de rest van de middag door te werken.”

Open solliciteren?

Heb je interesse in werken bij Ricardo maar staat jouw baan niet in ons vacature-overzicht? Stuur ons dan een open sollicitatie.

Jobalert

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste vacatures? Maak dan een job alert aan en krijg per e-mail bericht als er een nieuwe vacature beschikbaar komt.