Sponsor-activiteiten

Stichting Nieuwe Generatie Brasil

Op 23 april 2018 hebben wij een aantal 2e hands desktops en monitoren geschonken aan een vakschool in Brazilië. Stichting Nieuwe Generatie Brasil heeft deze vakschool opgericht en gebouwd. Bekijk hier het filmpje waarin Ricardo Nederland wordt genoemd.


Medewerkers Ricardo Nederland doneren € 4.950,- aan KWF Kankerbestrijding

Ricardo Nederland vindt het in het kader van “Corporate Social Responsibility” belangrijk dat haar medewerkers de kans krijgen om actief aan goede doelen bij te dragen. Dit jaar hebben de medewerkers de keuze tussen een kerstgeschenk of een donatie aan het KWF Kankerbestrijding Velen hebben gekozen om te doneren.

Heel Ricardo bouwt…een fiets voor Afrika

Tijdens een personeelsuitje bouwden medewerkers van Ricardo Rail 22 fietsen. Dit gebeurde in een spelvorm waarbij het sleutelen aan fietsen, het onderhandelen en puzzels oplossen voor hilariteit zorgden. Zichtbaar genieten voor vele technische collega’s!

De stichting “Tools To Work” zorgt er vervolgens voor dat stevige gereviseerde fietsen naar Afrika worden verscheept. Een goede fiets is van groot belang voor kleinschalige ondernemers in Afrika. Uit een gehouden enquête onder startende ondernemers in Zimbabwe blijkt dat deze ondernemers, sinds het gebruik van de fiets, een omzetstijging van 40%-80% halen.

Wanneer de fietsen in Afrika zijn aangekomen krijgen we een bedankbericht met foto's van hoe de met onze hulp gestuurde fietsen daar gebruikt worden. Een leuke activiteit die effect heeft op het leven van mensen in Afrika; daar doen we het voor!

 

Donatie Make-a-Wish door inzameling oude apparatuur

Wist u dat voor het produceren van nieuwe telefoons, smartphones, laptops, tablets etc. onder meer een flinke hoeveelheid tin nodig is. Het recyclen van oude mobieltjes, computers etc, maakt heel wat tinwinning, slecht voor mens en milieu, overbodig. Ricardo Nederland streeft naar het terugdringen van onnodige belasting van het milieu. Wij zijn ons bewust van de waarde van onze afgeschreven apparatuur. Om in de keten te zorgen voor een win-win situatie, werken wij samen met het bedrijf We-Collect.

We-Collect haalt onze afgeschreven apparatuur op en zorgt voor verwerking door gecertificeerde recyclers. De opbrengsten komen vervolgens bij goede doelen terecht. Wij hebben gekozen voor het goede doel Make-a-Wish. Deze organisatie vervult ieder jaar ruim 500 liefste wensen van kinderen en jongeren tussen de 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. Dit geeft deze kinderen en ook het hele gezin, kracht en energie voor de toekomst.

Na verwerking van de apparatuur ontvangen wij een gespecificeerde afstands/vernietigings-verklaring en wij maken dan een donatie over naar Make-a-Wish.

Sponsoring Finn Frielink
Wij zijn dit jaar als Ricardo Nederland de persoonlijke sponsor van Finn Frielink voor het Eredivisie seizoen 19-20. Finn speelt in Heren 1 volleybalteam van Taurus en is de zoon van Peter Paul Frielink, Senior Consultant binnen het team procurement support.