Wie we zijn

Onze activiteiten

Binnen Ricardo Rail in Utrecht zijn twee bedrijven actief:

Ricardo Nederland B.V. is een toonaangevende consultancy- en engineeringorganisatie op het gebied van rollend materieel en infrastructuur. Binnen Ricardo Nederland zijn twee Business Units actief: Consultancy Rolling Stock en Consultancy Signalling & Infra. We werken voor NS, ProRail, GVB, HTM, RET, Infrabel, De Lijn en vele andere.

Ricardo Certification B.V. is een aparte en totaal onafhankelijke B.V. en omvat alle werkzaamheden op het gebied van testen en certificeren. Ricardo Certification is geaccrediteerd voor het uitvoeren van een breed scala aan specialistische toetsings- en certificeringswerkzaamheden. Bij Ricardo Certification zijn we o.a. verantwoordelijk voor onafhankelijke veiligheidsbeoordelingen en toetsen we treinen en spoor op internationale regelgeving. We werken voor grote opdrachtgevers in Europa en zijn betrokken bij diverse, grote, projecten, zoals Corridor C in Belgiƫ, de nieuwe ICE4 in Duitsland, CrossRail in Londen en de migratie van het Deense nationale railnetwerk naar ERTMS.

Beide bedrijven werken nauw samen.

Als consultant ga je werken in een van beide bedrijven wat betekent dat je op een breed werkterrein aan de slag gaat.

Binnen Ricardo Rail in Utrecht werken meer dan 200 zeer gemotiveerde consultants en engineers die deskundig advies geven over aankoop, homologatie, onderhoud en prestatieverbetering voor treinen, trams, metro's, railinfrastructuur en voertuig-baan interactie .

Training en begeleiding

Bij Ricardo willen we graag bouwen op jouw kwalificaties en opleiding en je ontwikkeling blijven ondersteunen. Wij zijn er trots op dat we onze klanten advies en service van het hoogste niveau kunnen bieden. Daarom streven we ernaar dat onze medewerkers de besten zijn. Binnen Ricardo zijn er daarom op maat gemaakte programma's voor afgestudeerden, waarmee wij investeren in jouw ontwikkeling en jij je talenten optimaal kunt ontplooien. Ricardo werkt in een boeiende, technisch- gedreven bedrijfstak die continue verandert. Laat ons je talenten zien en wij beloven dat we jou een plek in ons bedrijf bieden waar je aan een scala van afwisselende projecten kunt werken.