MVO

Medewerkers Ricardo Nederland doneren € 4.275,- aan Stichting Against Cancer

Ricardo Nederland vindt het in het kader van “Corporate Social Responsibility” belangrijk dat haar medewerkers de kans krijgen om actief aan goede doelen bij te dragen. Dit jaar hebben de medewerkers de keuze tussen een kerstgeschenk of een donatie aan het KWF Kankerbestrijding. Velen hebben gekozen om te doneren.

Iedereen kent wel iemand in zijn omgeving die deze vreselijke ziekte heeft of heeft gehad. (https://www.kwf.nl/pages/default.aspx)

Minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor patiënten. Dat is de missie van KWF Kankerbestrijding, die zij met onderzoek bereiken. De donaties van onze medewerkers dragen daaraan bij. Samen brengen wij de dag dichterbij dat niemand meer sterft aan kanker.

Donatie Make-a-Wish door inzameling oude apparatuur

Wist u dat voor het produceren van nieuwe telefoons, smartphones, laptops, tablets etc. onder meer een flinke hoeveelheid tin nodig is. Het recyclen van oude mobieltjes, computers etc, maakt heel wat tinwinning, slecht voor mens en milieu, overbodig. Ricardo Nederland streeft naar het terugdringen van onnodige belasting van het milieu. Wij zijn ons bewust van de waarde van onze afgeschreven apparatuur. Om in de keten te zorgen voor een win-win situatie, werken wij samen met het bedrijf We-Collect.

We-Collect haalt onze afgeschreven apparatuur op en zorgt voor verwerking door gecertificeerde recyclers. De opbrengsten komen vervolgens bij goede doelen terecht. Wij hebben gekozen voor het goede doel Make-a-Wish. Deze organisatie vervult ieder jaar ruim 500 liefste wensen van kinderen en jongeren tussen de 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. Dit geeft deze kinderen en ook het hele gezin, kracht en energie voor de toekomst.

Na verwerking van de apparatuur ontvangen wij een gespecificeerde afstands/vernietigings-verklaring en wij maken dan een donatie over naar Make-a-Wish.