MVO

Bij Ricardo Rail werken alle collega’s aan een slim en veilig openbaar vervoer in Nederland en de rest van de wereld. Dát is nog eens een duurzame bijdrage aan de maatschappij. 


Velen van ons komen dan ook met de trein, bus of fiets naar het werk. Ons Mobiliteitsplan woon-werkverkeer is een personeelsregeling die deze duurzame vormen stimuleert. En natuurlijk scheiden we afval op de werkplek en sponsoren we goede doelen en ondernemen als collega’s sociaal-verantwoorde activiteiten:

Ricardo sponsort een aantal goede doelen en stimuleert bij personeelsactiviteiten om MVO een prominente plaats te geven. Bekijk hier enkele sponsor-activiteiten.

Maar Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) of Corporate Social Responsability (CSR) is veel meer dan dat. Bekijk hier andere initiatieven, rapporten en certificeringen:

CSR-Rapport
Wij zetten ons iedere dag op diverse manieren in om maatschappelijk verantwoord te werk te gaan! Benieuwd naar ons uitgebreide CSR-rapport? Klik hier!

Energiemanagement OV
Ricardo Rail levert een actieve bijdrage aan het energie management van het Nederlands Openbaar Vervoer. Het doel van dit project is het energieverbruik in de spoorwegsector te verminderen door het beter inzicht in het energie verbruik.

Ricardo en de CO2-Prestatieladder
Een waardevolle indicator voor maatschappelijk verantwoord ondernemen is de CO2-uitstoot. Deze geeft inzicht in de huidige stand van zaken binnen het bedrijf en de mogelijkheid om veranderingen in de toekomst te meten. Lees meer over onze positie op de CO2-Prestatieladder.

EcoVadis beoordeling MVO Ricardo: Platinum!
Ricardo Nederland behaalde in september 2020 voor de 1ste keer keer het niveau van erkenning “Platinum” in de CSR rating van EcoVadis. Met dit resultaat behoren we tot de top 1% van alle bedrijven beoordeeld door EcoVadis! Daarvoor heeft Ricardo al vier keer de status “Goud” behaald.

De EcoVadis-beoordeling omvat een breed scala aan niet-financiële onderwerpen:

  • Milieu-impact (bv. Afvalbeheer, uitstoot van broeikasgassen, product duurzaamheid);
  • Arbeids- en mensenrechten (bijv. V&G van werknemers, loopbaanbeheer, discriminatie en intimidatie);
  • Ethiek (bijv. Corruptie, verantwoord gegevensbeheer);
  • Duurzaam inkopen (leveranciersaudits, MVO-prestaties van leveranciers)

Opname in Gemeente Utrecht Register “Duurzaam Ondernemen”
Ricardo Nederland is opgenomen in het Register “Duurzaam Ondernemen” van de Gemeente Utrecht, zie: Keurmerken duurzaam ondernemen | Gemeente Utrecht.

Meewerken aan opleiding van toekomstige vakmensen
Ricardo Nederland is trots om te mogen vermelden, dat wij officieel geregistreerd zijn als Erkend Leerbedrijf door de Stichting Beroepsonderwijs en Bedrijfsleven. Wij onderstrepen hierbij het belang van opleiden van jonge mensen op MBO-niveau (niveau 3 en 4) voor IT-gerelateerde beroepen. Ons doel is om studenten de beste praktijkopleiding te bieden met uitzicht op een baan. Hierdoor werken wij mee aan het opleiden van de vakmensen voor de toekomst.