Laurens Jan - werken bij Ricardo Rail

 

Laurens Jan Kos, Technisch Specialist

Team: Infra-Interface & Measurement Services

Ik werk in de meetgroep van het team Infra-Interface & Measurement Services. Wij zijn daar verantwoordelijk voor de uitvoering van verschillende soorten metingen, en voor het beheren van de meetcomputer waar onze zelfontworpen software op draait.

Via een detacheringsbureau ben ik bij Lloyd’s Register Rail Europe (nu Ricardo Rail) binnengekomen. Ik zocht een baan waarbij ik kon programmeren, maar ook technisch bezig kon zijn. Toen ik hier een maand was, werd ik zelfstandig op een project gezet. Er stond altijd iemand klaar als ik vragen had, maar in principe mocht ik helemaal zelf bepalen hoe ik dingen oploste. Dan kun je een hele goede start maken, en laten zien wat je kan.

‘De ene dag duik je de boeken in, de volgende sta je te werken bij NS.’

Vaak ben ik buiten de deur, soms ook in het buitenland. Ik ben in februari bijvoorbeeld een hele maand in Tsjechië geweest. Dat was heel leuk. Zulke reizen wissel ik af met het ontwikkelen van software. Op dit moment is voor mij het noord-zuidcorridor-programma actueel, de verbinding tussen Amsterdam en Brussel. Daarvoor zijn bestaande treinen gereviseerd, en die moeten opnieuw worden goedgekeurd. Met mijn collega’s voer ik de metingen uit voor deze certificering.

Ricardo Rail geeft je veel ruimte om een goede balans tussen werk en privé te vinden. Het standaardcontract is 36 uur, en je krijgt de vrijheid om je werktijd flexibel in te delen. Je krijgt hier ook veel cursussen en trainingen. Om beter te leren programmeren, heb ik zelf een driedaagse cursus uitgezocht. Het leukste hier vind ik de afwisseling: de ene dag duik je de boeken in, de volgende sta je te werken bij NS. Ik had nooit gedacht dat het mogelijk zou zijn, maar ik heb elke dag heel veel zin in mijn werk.

Wil jij ook meewerken aan nationale en internationale projecten voor toonaangevende opdrachtgevers in de rail? Bekijk hier ons actuele vacatureaanbod.