Ferdi - werken bij Ricardo Rail

 

Ferdi Kaynar, Junior Consultant

Team: Infra-Interface & Measurement Services

Via een detacheringsbureau ben ik anderhalf jaar geleden bij Lloyd’s Register Rail Europe (nu Ricardo Rail) in dienst getreden als Junior Consultant. Ik zit in het team Infra-Interface & Measurement Services. Mijn functie sluit heel mooi aan op mijn studie Luchtvaart- en ruimtevaarttechniek. Wat me bij Ricardo Rail aanspreekt is dat je zelf kunt aangeven welke projecten je wilt doen. Je krijgt veel vrijheid, en het werk kent veel diversiteit.

Als team zetten wij ons in voor diverse opdrachtgevers. Wij werken bij ProRail, NedTrain en Infrabel. Ons team richt zich voornamelijk op interface-vraagstukken. Je houdt je bijvoorbeeld bezig met de dynamiek en gevolgen van het contact tussen wielen en rail, en ook tussen bovenleiding en pantograaf. Ik ben onder meer verantwoordelijk voor het beheer van het Gotcha-systeem, dat wij zelf ontwikkeld hebben. Dat is een meetsysteem dat de treinen in de baan meet: hoe zwaar ze zijn, of ze wieldefecten hebben, hoe de balans op de as is.

 

‘We hebben slimme, hoogopgeleide mensen hier die houden van variatie in hun werk.’

 

Wij besteden veel aandacht aan het uitbreiden en optimaliseren van de software. Het is heel leuk om daar innovatief mee bezig te zijn. We hebben slimme, hoogopgeleide mensen hier die houden van variatie in hun werk. Voor NS International heb ik een Dashboard ontwikkeld, voor de ICE. Met dit stukje software kunnen we data verzamelen en die aan een klant presenteren. Het Dashboard wordt nu actief gebruikt bij het controleren van de status van de vloot. Daar ben ik erg trots op.

Ricardo Rail is een platte organisatie met een erg gemoedelijke sfeer. Je kunt bij iedereen binnenlopen, tot de directeur aan toe. In het kader van het Graduate Programme heb ik al diverse trainingen gevolgd. Bijvoorbeeld Personal Branding, waar je leert hoe je jezelf kunt presenteren. Mijn persoonlijke uitdaging is om door te groeien naar Consultant en uiteindelijk naar Senior Consultant.

 

Wil jij ook werken voor uitdagende opdrachtgevers als ProRail? Klik dan hier om ons actuele vacatureaanbod te bekijken.