Peter Paul - werken bij Ricardo Rail

 

Peter Paul Frielink, Senior Consultant

Team: Procurement Support

Bij Procurement Support geven we advies over materieelverwerving. Dat is de aankoop van treinen, trams en metro’s. We werken bij NS, stedelijke vervoerbedrijven en andere klanten in de Nederlandse spoorwereld. Soms zitten we ook in het buitenland. Tijdens het aankoopproces spelen we een adviserende en begeleidende rol, en als er eenmaal een contract is, zorgen we ervoor dat de afspraken goed worden nagekomen. We inspecteren bijvoorbeeld het materieel tijdens de bouw, en wonen typetesten bij. Daarbij worden alle systemen tot het uiterste belast. Ook zijn we aanwezig bij de inbedrijfstelling en afname van treinen. Vanaf de wieg tot het moment dat de trein opgeleverd wordt, zijn we dus bezig om onze klanten te ondersteunen.

 

‘Ik ben technicus in hart en nieren.’

 

Ik heb elektrotechniek gestudeerd aan de TU in Eindhoven. Na mijn afstuderen heb ik gewerkt voor NS en NedTrain Consulting, dat later Lloyd’s Register Rail Europe is geworden, en tegenwoordig Ricardo Rail heet. Door mijn werkverleden heb ik een breed netwerk. Ik vind het persoonlijk het leukst als ik bezig kan zijn met de techniek van treinen. Dat boeit me, ik ben niet voor niets ingenieur geworden. Ik ben technicus in hart en nieren. Er wordt hier natuurlijk ook verwacht dat je business genereert, dat doe je vaak in samenwerking met je collega’s.

Als Senior Consultant heb ik binnen het bedrijf een rol als mentor en coach. Ik heb al heel wat jongere werknemers begeleid. Dat is heel leuk, en ik vind het goed dat Ricardo Rail daar de ruimte voor biedt. Je krijgt gedurende je hele carrière allerlei mogelijkheden om je verder te ontwikkelen, niet alleen op technisch vlak, maar ook bijvoorbeeld op het gebied van communicatieve en commerciële vaardigheden. Je wordt gestimuleerd om de markt op te gaan, met klanten te praten, en acquisitie te plegen. Onze mensen hebben veel contacten met klanten. Ik denk dat daar onze kracht zit, dat dat de uitdaging is.

 

Wil jij ook werken bij NS, HTM en andere interessante opdrachtgevers? Klik dan hier om ons actuele vacatureaanbod te bekijken.