Myriam - werken bij Ricardo Rail

 

Myriam de Waal, Projectleider

Team: Certification & ISA

Binnen het team Certification en ISA houden wij ons voornamelijk bezig met certificeringsprojecten voor materieel en infrastructuur. In de projecten die ik leid, richten wij ons vooral op de certificering van rollend materieel. Daaronder vallen treinen, trams en metro’s. Onze klanten zijn vaak leveranciers, maar soms ook vervoersbedrijven. We werken bij Arriva, NS, Stadler, Siemens en andere toonaangevende bedrijven binnen de Nederlandse spoorwereld. Af en toe voer ik ook internationaal beoordelingen uit, voornamelijk van Deense infrastructuur.

Het is bij certificering belangrijk om je onafhankelijkheid te behouden, maar tegelijkertijd een vertrouwensrelatie met de klant op te bouwen, en een goede informatie-uitwisseling tot stand te brengen. Tot nu toe lukt dat iedere keer weer, en dat voelt altijd als een succes. Soms wordt er ook iets afgekeurd, maar dat kun je dan zo brengen dat de klant toch tevreden is over het verloop.

 

‘Er was nieuw materieel, een nieuwe wet- en regelgeving, een nieuwe treinbeveiliging en een nieuwe infrastructuur.’

 

Een tijdje geleden heb ik de certificering voor de BR189-locomotieven gedaan voor Siemens. Dat was een heel bijzonder project. Er was nieuw materieel, een nieuwe wet- en regelgeving, een nieuwe treinbeveiliging en een nieuwe infrastructuur. Ik was echt de spin in het web, en onderhield contact met alle betrokken partijen. Ik moest om de tafel met ProRail, met de inspectie voor Leefomgeving en Transport, en met het ministerie, maar ook met de vervoerder en de leverancier van de treinen.

Ik ervaar de bedrijfscultuur binnen Ricardo Rail als open. Er is veel ruimte voor zelfstandigheid, en je kunt zelf op zoek gaan naar jouw plek binnen de organisatie. Dat vind ik heel erg belangrijk. Iedereen is echter ook altijd bereid elkaar te helpen, en er vindt tussen de verschillende afdelingen veel uitwisseling plaats. Mijn streven is om steeds weer grotere projecten aan te nemen, en zo te blijven groeien op persoonlijk en professioneel gebied.

 

Wil jij ook werken voor spoorwegbedrijven als Arriva en Siemens? Klik dan hier om ons actuele vacatureaanbod te bekijken.