Projectleider / Projectmanager

Opleidingsniveau
HBO
Ervaringsniveau
Professional

Herken jij je helemaal in dit profiel?

Projectleider / Projectmanager

Voor Ricardo zoeken wij een projectmanager welke diverse projecten gaat leiden voor zowel het team infrastructuur alsmede het team testing.

Op het gebied van infrastructuur ondersteunen wij klanten over optimaal gebruik en onderhoud van de infrastructuur. Onze ambitie is om aansprekende projecten in de infrastructuurwereld te doen, van beheer en onderhoudsadviezen voor opdrachtnemers tot en met overkoepelend en integraal advies voor de grote partijen en projecten in binnen- en buitenland.

Het team testing houdt zich voornamelijk bezig met test consultancy, test- meetcoördinatie en de daadwerkelijke uitvoering hiervan. Voorbeelden van projecten die zijn uitgevoerd zijn geluids- en drukgolfmetingen, testen van diverse materieelsoorten tegen de ontwerp- en aankoopspecificaties of wetgeving. Daarnaast worden er ook beproevingsritten uitgevoerd om aan te tonen dat nieuwe of gewijzigde treinen aan alle technische eisen voldoen, hierbij zijn diverse partijen betrokken.

Wat zijn de verantwoordelijkheden als Projectleider / Projectmanager?

Je zorgt ervoor dat jouw projecten binnen de gestelde kaders en naar volle tevredenheid van onze opdrachtgevers verlopen. Je bent de verbindende en sturende factor tussen de projectteams en de opdrachtgever. De diversiteit aan projecten is zeer groot waarin je zowel met interne- als externe klanten samenwerkt.

De klanten zijn o.a. ProRail, infrastructuur aannemers, vervoerders en fabrikanten en (lokale) overheden. Je zorgt dat de randvoorwaarden aanwezig zijn zodat je projectteam optimaal kan presteren. Je bent iemand die inspireert, luistert en beslissingen kan en durft te nemen. De projecten kunnen variëren van enkele tonnen tot een paar miljoen. Ze kunnen extern bij de klant worden uitgevoerd als interne en hebt meerdere projecten parallel lopen.

Om succesvol te kunnen zijn in deze functie herken je jezelf in onderstaand profiel:

• Als projectmanager beschik je over minimaal een Hbo-diploma
• Je hebt tenminste vijf jaar werkervaring als projectmanager in een technische omgeving
• Uiteraard kent projectmanagement geen geheimen voor je, een IPMA- en/of Prince2 certificering is een pré.
• Je bent in staat om stakeholders zowel intern als extern goed te managen (communicatie en strategisch). Daarnaast begrijp je politiek en ben je sensitief
• Je bent in staat om project budgetten goed in de gaten te houden en prognoses te maken, eventueel in samenwerking met project controller.
• Je bent sterk in het managen van de projecten op basis van de afspraken en het contract. Hij / zij moet voor zowel de klant als intern de scope goed helder hebben en afbakenen.
• Je kunt risico’s goed inschatten en proactief maatregelen nemen
• Begrijpt dat je voortgang regelmatig dient te rapporteren, eventueel ook aan board level.
• Je hebt sterke overtuigingskracht en durft beslissingen te nemen, je kunt mensen overtuigen op basis van feiten en cijfers, maar weet ook mensen op een natuurlijke manier voor je te winnen.
• Goede beheersing van de Nederlandse alsmede de Engelse taal in woord en geschrift.

Wij bieden:
We zijn groeiende en dagen je uit met ons mee te groeien. Je komt terecht in een inspirerende omgeving met collega-professionals. Je gaat werken voor een open, informele organisatie waar flexibiliteit, uitdaging en ontwikkeling hoog in het vaandel staan. Een sterke organisatie met enthousiaste medewerkers en veel ruimte voor eigen initiatief.

Ricardo Rail:
Ricardo in Utrecht bestaat uit ’meer dan tweehonderd enthousiaste professionals, die meestal hoogopgeleid zijn op technisch gebied. Voor een brede klantenkring werk je met onze consultants en engineers aan allerlei interessante projecten. Natuurlijk ontmoet je ook de mensen van ons managementteam. Zij maken graag lunchafspraken om jou te leren kennen, en om meer te horen over jouw ideeën en ervaringen. Wil je op een ander moment iets met hen delen? Je zult merken dat in deze platte organisatie de deuren vaak open staan.

Informatie: Voor meer informatie kan je terecht bij onze recruiter, Fabian Peek via fabian.peek@ricardo.com

Herken jij je helemaal in dit profiel?

Eindhovensebaan 7H, 3031NB Nederweert