Technisch specialist railbeveiliging infrastructuur

Vakgebied
Technisch Consultant
Dienstverband
Fulltime
Opleidingsniveau
WO
Ervaringsniveau
Professional
Professional

Herken jij je helemaal in dit profiel?

Technisch specialist railbeveiliging infrastructuur


Binnen het team Infrastructuur ondersteunen wij klanten over optimaal gebruik en onderhoud van de infrastructuur. Onze ambitie is om aansprekende projecten in de infrastructuurwereld te doen, van beheer en onderhoudsadviezen voor opdrachtnemers tot en met overkoepelend en integraal advies voor de grote partijen en projecten in binnen- en buitenland.


Railbeveiliging (signalling) omvat diensten die een relatie hebben met automatische treinbeïnvloedingsystemen, railbeveiliging en telecommunicatiesystemen. Je beoordeelt of maakt inbouwontwerpen en schrijft testprogramma’s teneinde de juiste functionaliteit van het beveiligingssysteem in het railvoertuig en in de infra vast te stellen.

Waarom aan de slag als Technisch specialist railbeveiliging infrastructuur?
• Diverse soorten klanten waaronder overheden, aannemers, spoorbeheerders als railbedrijven
• Een vakgebied dat zich de komende jaren volop ontwikkelt
• Uiteenlopende opdrachten zoals het analyseren en oplossen van technische en operationele problemen bij klanten, het ontwerpen en uitvoeren van testen/ simulaties voor (nieuwe) ERTMS treinen, maar ook het ontwikkelen van nieuwe oplossingen.
• Je werkt op kantoor, maar ook buiten op de trein en langs het spoor
• Samenwerken met openhartige en technische collega’s vanuit verschillende vakgebieden zoals procurement, safety, certificering, onderhoud en meetploegen

Om succesvol te kunnen zijn in deze functie herken je jezelf in onderstaand profiel:
• Hbo of WO-opleiding Elektrotechniek of hiermee vergelijkbare technische studie met meerjarige werkervaring op het gebied van elektrotechniek
• Minimaal 5 jaar werkervaring
• Ondernemende persoonlijkheid, gericht op het afmaken projecten
• Bereidheid om te participeren in aansprekende internationale projecten
• Goede communicatieve vaardigheden en het een uitdaging vinden om continu klanten tevreden te stellen
• Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk.

Wat bieden wij:
We zijn groeiende en dagen je uit met ons mee te groeien. Je komt terecht in een inspirerende omgeving met collega-professionals. Je gaat werken voor een open, informele organisatie waar flexibiliteit, uitdaging en ontwikkeling hoog in het vaandel staan. Een sterke organisatie met enthousiaste medewerkers en veel ruimte voor eigen initiatief.

Wie zijn wij:
Ricardo Rail, gevestigd in Utrecht, is met 200 medewerkers het toonaangevende advies- en ingenieursbureau op het gebied van “rollend materieel” en infrastructuur. Onze consultants en engineers geven advies over de aanschaf, instandhouding en prestatieverbetering van treinen, trams en metro’s, de spoorinfrastructuur en de interactie tussen infrastructuur en materieel.

Informatie:
Voor meer informatie kan je terecht bij onze recruiter, Fabian Peek via fabian.peek@ricardo.com

Herken jij je helemaal in dit profiel?

Eindhovensebaan 7H, 3031NB Nederweert